Náhradní díly Jawa arrow Diskuze
Diskuze
Vítej, Host
Prosím Přihlásit nebo Registrovat.    Zapomněli jste heslo?
kyvacka x panelka (1 zobrazeno) (1) host
Jdi dolů Odeslat odpověď Oblíbené: 5
TÉMA: kyvacka x panelka
Uďa (Uživatel)
Platinum Boarder
graphgraph
Odhlášení uživatelé Klikněte sem pro zobrazení profilu uživatele
Pohlaví: Muž udamerotin1 TatranManetKlub l.opletal@seznam.cz Místo: Olomouc Nrozeniny: 1973-01-31
Re:kyvacka x panelka 15 Years, 8 Months ago Karma: 12  
Přečetl jsem si co ti napsali a musí zkonstatovat, že píšou pravdu! Co se týče olejů nevím co je ta značka Motul, ale já osobně požívám Schell 2T, prodává se za 105,- Kč litr a já mažu normálně 1:40. Mám naježděno něco okolo 6000 Km a po karbonu ani známka. Prostě být tebou, tak si vyberu nejlevnější alternativu polosintetiky do dvoutaktu a tu začnu používat. Také jsem chviku používal Mogul, ale je dražší a stejné vlastnosti jako Schell.

Zpráva moderátorovi   Přihláýšení Přihláýšení  

Název motorkář není sinonimem pro šílenec, ale znamená vyjádření životního stilu
  Administrátor zablokoval přístup pro neregistrované.
westfan 634 (Uživatel)
Junior Boarder
graphgraph
Re:kyvacka x panelka 15 Years, 8 Months ago Karma: 0  
U těchto kvalitních olejů můžeš mazat i míň, než udává výrobce, který doporučoval poměr s použitím M2T. Ten Motul nemá nic společného s Mogulem, je to tuším anglický olej, konkrétně tenhle polosynťák 510 stojí 180 Kč/ litr, obsahuje protikouřové přísady a opravdu žádný modrý oblak se nekoná. Pokud by na tebe byl moc drahý, můžeš použít z Motulu např. typ 210, což je minerál, ten jsem viděl za 120 Kč/ litr, nebo jak píše Uďa ten Shell, či cokoliv jiného, rozhodně to bude pořád o 100% lepší než M2T. Kamarád používá Castrol 2TS, je to takový červený olej, litr je kolem 110 Kč a také maximálně spokojen. Já používám tu polosyntetiku protože jsem na ni najel hned od GO motoru mojí 350/634, místo doporučeného poměru 1:33 v návodu k obsluze mažu 1:50 a bez nejmenšího problému.

Uďa (Uživatel)
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž udamerotin1 TatranManetKlub l.opletal@seznam.cz Místo: Olomouc Nrozeniny: 1973-01-31
Možná jsem moc opatrný, ale já mažu pořád v doporučeném poměru 1:40 a na zajíždění 1:33. Zatím se mi to vyplatilo. Jinak na každé pumpě Schell je ten olej co používám k dostání, je v takové zelené flašce.

Název motorkář není sinonimem pro šílenec, ale znamená vyjádření životního stilu
westfan 634 (Uživatel)
Junior Boarder
graphgraph
Máš naprostou pravdu, nechci tím nikoho nabádat, aby mazal málo, já to tak udělal až po mnoha zkušenostech od lidí, kteří mají stejný typ motorky, navíc v návodu doporučují záběh 1:33 a běžný provoz 1:40, poměr na záběh jsem dodržoval a pak teprve postupně přešel přes 1:40 po záběhu na 1:50 a tam už také zůstanu.
Navíc u 634 jsou už pístní čepy v jehlových ložiscích a mám vyleštěné mazací kanály, takže při kvalitě té polosyntetiky co používám a při mém stylu jízdy (pohodovka, max. 90 km/h) si myslím, že motoru žádné nebezpečí nehrozí.

Uďa (Uživatel)
Platinum Boarder
graphgraph
Tak to je v pohodě! Jen jsem chtěl předejít tomu, aby někdo, na základě našich rad, zadřel motor a pak nás proklínal do desátého kolena. Já jsem taky u svojí 250/353 mazal 1:50, ale před renovačkou. To jsem totiž vě´děl, že jsou v motoru královské vůle. Na svém druhém stroji Manet 125 mažu 1:40 a když byly letos ty vedra, tak jsem dával raději ještě trochu víc. Vyplatilo se to.

boss (Uživatel)
Junior Boarder
graphgraph
Ja tedka svoji 250/353 zajizdim po vybruse a liju tam olej shell do motorovejch pil a krovinorezu. Je to pro tezce namahane dvoutaktni motory. Pred tim jsem to lil do 125/355 v pomeru 1:33, a hnal jsem to furt do kopcu po lesnich cestach ve dvou na jednicku a vzdycky v pohode. Celkem to ani moc nekouri a stoji to neco pres kilo. Jinak si myslim, ze normalni m2t do techto motooru urcite staci, akorat to kapku vic kouri.

Jdi nahoru Odeslat odpověď
Poháněno: FireBoardstáhnout poslední příspěvky do počítače

spacer.png, 0 kB
Povinné ručení online | Havarijní pojištění | Pojištění vozidel | Poviné ručení | Pojištění | Filmy ke stažení | Povinné ručení porovnání | Porovnání povinného ručení | Písničky s akordy | spacer.png, 0 kB